dimension elite | Key23D

Stratasys Dimension Elite

31-03-2015

Key23D werkt met thuisprinters. Printers die wat betreft prijs en gebruiksgemak geschikt zijn voor mensen die thuis een printer willen hebben.

Tot nu toe, want sinds kort beschikken wij over een Statasys Dimension Elite.

De Dimension Elite is een professionele printer. De kwaliteit van deze ABS printer ligt dan ook hoger dan die van thuisprinters zoals onze Ultimaker 2.

Dat komt met name door twee speciale eigenschappen van de Dimension Elite:

  1. De Dimension Elite heeft een verwarmde printkamer. Dat betekent dat de temperatuur van het gehele model gelijk blijft. De laagjes van het model hechten dan beter aan elkaar en het model trekt minder snel krom. Het resultaat is een steviger en egaler model.
  2. Daarnaast print de Dimension Elite met twee printkoppen. Eén van die printkoppen gebruik je om het model te printen en één om een in vloeistof oplosbaar plastic te printen. Dat plastic laat nadat het is opgelost geen sporen na op het model. Complexe modellen vereisen vaak deze zogenaamde support, een structuur die het eigenlijke model ondersteunt. Het verschil tussen de traditionele methode van support printen met het filament dat ook voor het model wordt gebruikt en die van de Dimension Elite zie je duidelijk op de volgende foto.

 

Terug naar overzicht
Je kunt nu iets bedenken dat je ook daadwerkelijk kunt maken!
- Guy -
Wij werken samen met

Dank je voor het plaatsen van je reactie!

De eerste vijf reacties zullen worden beoordeeld voordat ze onderaan de pagina worden geplaatst.