Van scan tot print - Deel 2: Slicen | Key23D

Van scan tot print - Deel 2: Slicen

30-03-2015

In deel 1 zagen we hoe je een hoofd kan scannnen. Dat deden we met een sense scanner en dat leverde een .ply bestand van een hoofd op. Dat .ply bestand kun je Meshlab omzetten in een .stl bestand. Op dat moment verlies je de kleurendata die in het .ply bestand nog wel aanwezig is. Het nieuwe .stl bestand kun je in cura laden om het vervolgens te slicen en printen op bijvoorbeeld een Ultimaker 2.

Dat doen we met dit model niet omdat het we het hoofd beter kunnen printen met een andere printer: de Solidator. Deze printer werkt met andere software, namelijk het bijbehorende Solidator Studio. Laad het model in Solidator Studio en zorg ervoor dat het model een beetje gekanteld staat. Je wil ervoor zorgen dat de vlakke onderkant van het model niet parallel aan de bouwplaat ligt.

Met de functie 'preview support' laat je Solidator Studio berekenen waar de printer support moet printen. Dat doet het programma niet altijd even goed. Draai of verplaats het model wanneer het programma support op de verkeerde plek plaatst, bijvoorbeeld recht in het gezicht van de persoon die je print.

Ben je tevreden met het model en de support, klik dan op 'save job file' en sla het bestand op een usb-stick op.

Terug naar overzicht
Je kunt nu iets bedenken dat je ook daadwerkelijk kunt maken!
- Guy -
Wij werken samen met

Dank je voor het plaatsen van je reactie!

De eerste vijf reacties zullen worden beoordeeld voordat ze onderaan de pagina worden geplaatst.